logo

Ukoliko tragate za pravim odmorom, dobrim smeštajem i želite da se lepo provedete, na pravom ste mestu.

 

Banja Vrujci

Banja Vrujci

Mesto za odmor, rekreaciju i lečenje

Banja Vrujci je smeštena u podnožju planina Suvobor i Maljen, između Ljiga i Mionice. Pripada opštini Mionica i Kolubarskom okrugu. Banja Vrujci i njena okolina su okruženi živopisnim brežuljcima i slikovitim pejzažima netaknute prirode. Kroz Banju protiče reka Toplica, čiji naziv govori o postojanju tople vode u Banji Vrujci. Temperatura vode koja izvire u samom centru Banje je 26-27 stepeni, spada u grupu oligomineralnih voda. U terapijske svrhe voda se koristi za kupanje i za piće.

Lekovita svojstva vode i banjskog blata ogledaju se u lečenju reumatskih obolenja, steriliteta, išijasa, proširenih vena, visokog krvnog pritiska, kožnih bolesti…

Vrujci su idealno mesto za odmor, rekreaciju i lečenje, ukoliko je još uvek niste posetili pravi je trenutak da to učinite

U Banji Vrujci se nalazi kompleks bazena koji su jedinstveni u Srbiji, jer se nalaze na samim izvorima tople banjske vode, što ih čini protočnim. Pored lečenja navedenih bolesti, Banja Vrujci je idealan izbor za odmor, rekreaciju, zabavu, pešačenje, pecanje, kampovanje, kao i niz drugih aktivnosti.

Udaljena je od:

Beograda 92km

Pančeva 113km

Obrenovca 65km

Valjeva 30km

Čačka 75km

Novog Sada 170km

Proverite zašto hiljade turista svake godine boravi u Banji Vrujci – izvori banjske lekovite vode, lekovito banjsko blato, bazeni, netaknuta priroda, čist vazduh, domaca kuhinja kao i povoljan geografski položaj Banje Vrujci u odnosu na vece gradove u Srbiji su samo neki od razloga da posetite ovo poznato turisticko mesto kao i Vilu Mica.

Pogledaj celu galeriju

OKOLINA BANJE VRUJCI

Boravak u Banji možete upotpuniti obilaskom okoline koja ima kulturnu i istorijsku vrednost:

Struganik (5km) – Rodna kuća Vojvode Živojina Mišića – Muzej

Ribnica (7 km) – Reka Ribnica, Ribnička pećina i crkva Svetog Petra i Pavla.

Ravna gora (29km) – Spomen obeležje Draži Mihailoviću

Bogovađa (23 km) – Manastir Bogovađa

Rajac (23 km) – Planina Rajac, manifestacija “Kosidba na Rajcu” sredinom jula.

Divčibare (30km) – Planina izletište

Okolina Banje Vrujci je ispresecana šumama i rečicama koje su pogodne za šetnju, pecanje, izlete u prirodi kao i za mnoge druge aktivnosti. Reke Toplica, Kolubara i Lepenica su pogodne za bavljenje sportskim ribolovom.